Prag, Tjeckien
Plats
5 timmar
Längd

Lördag 5 oktober, aktiviteten börjar ca kl. 14:00
Information om transfer, mötesplats, uppsamlingstider m.m. skickas ut innan avresa till Prag.

Ölrundan – Vi besöker 3 mikrobryggerier tillsammans med svensktalande guide

Turen börjar med besök hos U Fleku, Prags mest kända och besökta bryggeri som grundades redan år 1499. Bryggeriet är det enda i Europa som har bryggt öl oavbrutet över 500 hundra år. I restaurangen och uteserveringen finns plasts för 1200 gäster. Under visningen av bryggeriet ser vi hela tillverkningsprocessen från början till slut och avslutar hela besöket med ölprovningen av det mörka och mustiga ölet. Visningen tar 1 timme inkl. ölprovning av 1 x 0,4l öl samt varje person får 1 glas med loggo av restaurang/bryggeri U Fleku.

Vi fortsätter sen till Pivovarsky dum (Bryggerihuset) som öppnades 1998 och blev på mycket kort tid en av dem mest besökta minibryggerier i stan.
Bryggeripannor av koppar finns mitt i restauranglokalen som bjuder på åtta olika sorters öl. Utöver det vanliga ljusa och mörka lageröl kan gästerna smaka också på unika ölsorterna såsom kaffeöl, brännässleöl,bananöl, körsbärsöl och jordgubbsöl.
Hela ölprovningen tar ca 1,5 timme – degustation ca 40 minuter 4-6 st. öl, varje öl 0,1 l.

Ölturen avslutas i en mycket känd ölstuga som har redan besökts av flera generationer Pragbor – U Balbinu. Här kommer vi att njuta av gedigen krogatmosfär och får smaka på fyra olika ölsorter med den välkända Pilsner Urquell i spetsen. Här ingår ölprovning med 4 sorter öl, varje sort – 0,3l per person. Även här stannar vi i 1-1,5 timme. Totalt beräknar vi att ölturen tar ca 5 timmar.

Priset är angivet per person. En utflykt per person bokas.

Alla bokningar är bindande och ger ingen återbetalning vid avbokning. Turerna kan överlåtas till annan resenär. Det är ett begränsat antal platser på varje tur, först till kvarn gäller och man är anmäld då betalningen är erlagd. Inga turer kommer att säljas på plats i Prag då vi förbokar alla guider och måltider. Uppsamlingsplatser till turerna meddelas senare då vi väljer upphämtningsplats beroende på vart merparten av resenärerna bor. Varje tur kommer att ha en upphämtningsplats.

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.