Prag, Tjeckien
Plats
4 dagar
Längd

Pragweekend med direktcharter 3-6 oktober 2019

Vår succécharter är tillbaka för 3:e året i rad!

Prag är en fantastisk stad: broar, katedraler, förgyllda torn och spiror återspeglas i floden Vltava, där svanar lojt simmar omkring. Staden skonades nästan helt under andra världskriget och har gjort att Prags medeltida stadskärna fortfarande bjuder på stenlagda gator, kringmurade gårdsplaner, katedraler och otaliga takspiror.

Över staden vakar slottet från 800-talet. Prag är emellertid också en modern och pulserande storstad, fylld med energi, musik, kultur, exklusiva restauranger och allt som en besökare kan önska sig. Många anser Prag vara en av Europas mest charmerande och vackraste städer, något som gjort att den blivit ett av de mest populära resmålen. Miljoner turister besöker staden varje år.

Uniglobe Travel ordnar denna direktcharter till Prag med hotellpaket. Pris från 4995 kr* inklusive 3 hotellnätter i Prag centrum. På resan följer representanter från Uniglobe Travel med och vi erbjuder även ett utflyktsprogram till dig som bokar resan.

* Priset gäller med boka tidigt-rabatt (500 kr per person) och gäller endast till 18/3 2019 med rabattkoden BOKATIDIGT.

Resorna säljs endast två och två då hotellnätterna gäller för del i dubbelrum.

En stadsvandring på ca 2 timmar med svensktalande guide ingår när du bokar transfer!

Passa på och boka in er på våra populära guidade utflykter samtidigt som ni bokar resan — se utbudet här

UTRESA Från Umeå Airport – avresa 3 oktober 12:05, ankomst 14:50
HEMRESA Från Prag-Václav Havel – avresa 6 oktober 15:20, ankomst 18:10
INKLUDERAT
Flyg Umeå-Prag t/r
3 hotellnätter (del i dubbelrum)
Frukost
EJ INKLUDERAT
Guidade turer Avbeställningsskydd
Transfer

Om du har speciella önskemål eller vill boka enkelrum, vänligen kontakta oss per telefon eller mail.

Hotel Legie

Prag 02

5495 kr

Hotel Legie ligger bara 400 meter från Vaclavplatsen och omges av barer och butiker. Här finns en 24-timmarsöppen reception och gratis WiFi i de allmänna utrymmena. Tunnelbanestationen I.P. Pavlova ligger bara 30 meter härifrån.

Alla rum har satellit-TV och ett elektroniskt värdeskåp. Rummen har även ett eget badrum med dusch, och vissa rum har vacker utsikt över Prags gamla stadsdel.

Frukost inkluderad 24-timmarsreception Rökfria rum
Wi-Fi Nära Vaclavplatsen

Hotel City-Inn

Prag 01

5695 kr

Hotel City-Inn ligger i en byggnad från 1800-talet, mitt i hjärtat av Prag. Det erbjuder en frukostbuffé och gratis Wi-Fi i allmänna utrymmen.

Alla rum är individuellt inredda, och har eget badrum samt satellit-TV.

Prags gamla stadskärna och Vaclavplatsen kan nås inom 10 minuters promenad. Trafikknutpunkten Namesti Republiky ligger precis runt hörnet från Hotel City-Inn. Hotellet ligger bara 350 meter från Prags centralstation.

Frukost inkluderad 24-timmarsreception Rökfria rum
Wi-Fi Centralt läge

Andante Hotel

Prag 01

6195 kr

Andante Hotel ligger på en lugn gata i hjärtat av Prag, bara ett stenkast från Vaclavplatsen och inom gångavstånd från stadens populäraste sevärdheter.

Vissa av rummen har en terrass.

Frukost inkluderad 24-timmarsreception Rökfria rum
Wi-Fi Nära centrum

Hotel Harmony

Prag 01

6195 kr

Harmony Hotel ligger bara några minuters promenad från torget i den gamla stadsdelen, den kungliga vägen och Vaclavplatsen. Det är en idealisk plats om du vill utforska Prag.

Wi-Fi är gratis i hela hotellet.

Du kommer uppskatta de smakfullt inredda och mycket rymliga rummen, samt den kostnadsfria frukostbuffén att börja dagen med.

Barer samt restauranger med utsökt mat finns alldeles i närheten av Hotel Harmony.

Frukost inkluderad Restaurang på hotellet Rökfria rum
Wi-Fi Nära centrum

Hotel Mucha

Prag 01

6495 kr

Hotel Mucha är inrett i gammeldags stil och ligger 200 meter från tunnelbanestationen Florenc, som har täta förbindelser till hjärtat av Prag. Här erbjuds stora rum med kaffe- och tekokare och gratis internet via kabel.

Det är bara 10 minuters promenad till Krutporten i Prags medeltida stadskärna och 20 minuters promenad till torget i den medeltia stadskärnan, där du hittar det berömda astronomiska uret. Floden Vltava ligger bara 400 meter bort.

Rummen på Mucha Hotel är inredda med tidstypiska möbler och har en satellit-TV, en minibar och gratis te- och tekkokare. Alla har gratis WiFi och vissa har luftkonditionering.

Frukost inkluderad Restaurang på hotellet Rökfritt hotell
Wi-Fi Nära centrum

Ospecificerat 4-stjärnigt hotell

Prag

6495 kr

Vi erbjuder möjligheten att boka ospecificerat hotell. Vänligen kontakta oss per telefon innan för att få information om vilka hotell vi har tillgänliga. Efter att du valt hotell kan du sedan beställa resan med ospecificerat hotell på hemsidan så bokar vi in dig på önskat hotell.


Fakta om Prag

Snabbfakta

Antal invånare: 1,2 miljoner (2,2 i storstadsområdet)
Tidszon: Samma som Sverige och Tjeckien använder sommar- och vintertid.
Eluttag: Samma typ som i Sverige, men jordade uttag är lite ovanligare.
Landskod telefoni: 420. För att ringa till Tjeckien slår du 00420 eller +420 följt av numret, ex. +420123456789.

Aktiviteter

Prag har det mesta en storstad brukar erbjuda; Teater, museum och shopping. Här finns också en livlig och tillgänglig musikscen med allt från klassisk musik till techno.

Mat & dryck

Det finns ett stort utbud av tjeckiska restauranger. Prova på specialiteten Knödel tillsammans med den lokala ölen Pilsner Urquell. Skulle man tröttna på det tjeckiska köket finns det gott om internationella restauranger.

Nattliv

Jazzklubbar, ölställen med livemusik, diskotek och nattklubbar.

Shopping

Det bästa med att shoppa i Prag är de låga priserna, i princip allt utom hemelektronik och märkeskläder är billigare än i Sverige. Prag är också känt för sina specialiserade second hand-affärer och de stora loppmarknaderna. Missa heller inte det stora varuhuset Kotva, som även är ett av Prags allra första varuhus.

Valuta, bankomater, kreditkort & pengar

Valutan i Tjeckien kallas koruna (krona) och förkortas Kč. Internationell valutakod är CZK. Bankomater är vanligt förekommande, men se upp för växlingskontoren. Kort accepteras i stor utsträckning.

El

Elnätet är 220V och oftast är kontakterna samma som i Sverige. Det kan dock finnas några amerikanska varianter kvar, men då är det oftast lätt att få tag i en adapter.


Ladda ned en PowerPoint-presentation med information om Tjeckien från CzechTourism (tjeckiska turistbyrån).

Särskilda Rese- & betalningsvillkor Resa Prag 3-6 oktober 2019

Avtal

Reseavtalet är bindande för parterna Uniglobe AR Resebyråer AB (härefter kallat Uniglobe) och beställare av paketresa (kunden) när kunden erlagt betalning via bokningssystemet.
I övrigt hänvisas till Allmänna Resevillkor upprättade mellan Konsumentverket och Researrangörsföreningen i Sverige.

Kontaktperson

Beställaren ska ange en kontaktperson med rätt att företräda samtliga resenärer i bokningen gentemot Uniglobe i alla frågor gällande reseavtalet och resan i övrigt. All information till kontaktpersonen anses vara information till samtliga resenärer i bokningen.

Resenärsnamn

Samtliga resenärsnamn anges vid bokningstillfället. Stavning av namn (tilltalsnamn och efternamn) ska överensstämma med stavning i pass alternativt nationellt ID-kort.

Betalningsvillkor

Slutbetalning sker direkt till Uniglobe vid bokningstillfället. Resan är inte återbetalningsbar.

Ändringsvillkor

Namnbyte är tillåtet fram till 30 dagar före avresa och debiteras med 500 kr per ändring och per person.

Avbokningsregler

Avbokning ska göras skriftligen för att vara giltig. Vid avbokning återbetalas inga resekostnader. Kostnader för bokade arrangemang som transfer, avbeställningsskydd eller utflykter återbetalas inte.

Avbeställningsskydd

Om resenären har avbeställningsskydd tecknad hos Uniglobe, får resan avbokas utan annan kostnad än kostnaden för avbeställningsskyddet och expeditionsavgift om 500 kr/person mot uppvisande av giltigt läkarintyg. Avbeställningsskyddet skall köpas vid bokningstillfället och gäller fram till 3 timmar före avresan.

Övrigt

Resans pris är baserat på en valutakurs om 1 EUR = 10,68 SEK (9 mars 2019). Vid ändrad valutakurs så har Uniglobe rätt att ta ut ett valutatillägg och bränsletillägg om valutakursen förändras med mer än 2 %.

Uniglobe reserverar sig för oförutsedda ändringar och händelser utanför vår kontroll avseende flyg, hotell och landarrangemang som t.ex. ändrade valutakurser, skatter och andra avgifter som ingår i resans pris samt annat som kan hänföras till force majeure.

Uniglobe äger rätten att ändra flygtider i det fall att vår tjeckiska partner ställer in sitt arrangemang.

Pass och Visum

Resenärerna ansvarar själva för att de har giltiga pass och att de informerat sig om destinationens pass- och visumregler. Om resenär uteblir från resan pga. avsaknad av pass, visum, giltig färdhandling eller gällande hälsobestämmelser återbetalas inte kostnaden för resan. För svenska medborgare som reser till Tjeckien krävs giltig nationellt ID-kort eller pass. Svenskt körkort är ingen giltig identitetshandling inom EU.

Beställarens kontroll av bokning och färdhandlingar

Beställaren är skyldig att kontrollera bokningsbekräftelse och andra relevanta resedokument, så snart dessa erhållits från Uniglobe. Eventuella felaktigheter ska påtalas omgående.

Resegaranti

AR Resebyråer AB har ställt resegaranti till Kammarkollegiet i enlighet med svenska och europeiska regler.

Reklamation

Eventuell reklamation ska vara AR Resebyråer tillhanda senast 14 dagar efter avslutad resa. Avser reklamationen ett större fel skall reklamation ske direkt vid hemkomst utan fördröjning.